• Pierre & Annette

    8 september 2019

Surprise bruiloft bij de IJzerenman in Vught

Wat een geweldige surprise bruiloft was dit, maar laten we even bij het begin te beginnen…

Pierre en Annette kwamen bij mij op kennismakingsgesprek en we hadden meteen een hele leuke klik en ik werd erg enthousiast bij het horen van hun plannen, want ik was naast de getuigen en de locatie een van de weinige mensen die wist dat ze gingen trouwen, zelfs hun 2 kinderen en opa en oma die aan het oppassen waren op dat moment wisten nog van niets, een echte surprise bruiloft dus! Annette is doof en Pierre is erg ziek geweest en ze hebben het niet erg makkelijk gehad de afgelopen tijd. Familie en vrienden hadden een berichtje gekregen om tijdens een feestje bij de IJzeren Man in Vught samen met hen het leven te vieren. Maar het werd niet zomaar een feestje… Ze wilde iedereen verrassen met hun huwelijk en volgens mij is dat aardig gelukt ;-).

Op 8 september 2018 was het zover. We hadden ’s middags afgesproken bij de IJzerenman in Vught waar het allemaal ging gebeuren. Annette was begin van de middag bij Magnifique haar en visagie geweest en Pierre had ondertussen de bloemen opgehaald bij Passiflora in Helvoirt. Omdat het een verrassing moest blijven kon het aanstaande bruidspaar zich natuurlijk niet thuis omkleden en daarom werd dit gedaan in een klein kantoortje bij de IJzeren Man. Erg leuk dat Pierre en Annette elkaar konden helpen met het aankleden, wat ook nog veel leuke momentjes samen opleverde.

Toen ze er helemaal klaar voor waren gingen we op pad om wat foto’s te maken. De kinderen hadden natuurlijk heel snel de speeltuin ontdekt en dus gingen papa en mama lekker mee het klimrek in. Nog even de bijzondere ringen en het doosje fotograferen, en nu hoor ik je denken: hoezo bijzonder, trouwringen zijn toch altijd bijzonder?? Pierre heeft zowel de trouwringen als het doosje helemaal zelf gemaakt en hij is geen juwelier of edelsmid ;-). Extra leuk maakt het dat het hout wat voor het doosje gebruikt is van een stok is die hun zoontje Leïto heeft gevonden, extra bijzonder dus voor hen. De tijd vloog voorbij en dus snel even een hapje te eten zodat het bruidspaar zich snel terug kon trekken in het kantoortje voordat de gasten binnen kwamen, die nog steeds van niets wisten…

De gasten hadden zich inmiddels allemaal verzameld en de spanning bij Pierre en Annette begon te stijgen. Om precies 19:30 uur werd er een filmpje gestart door de DJ van Dancestreet Vught. Op een groot wit scherm, zagen we Pierre en Annette voorbij komen in hun kinder- en tienerjaren, hun eerste tijd samen, de geboortes van hun beide kinderen, een paar leuke foto’s uit de shoot die ik eerder met ze had gedaan en toen hield het op…… Het was even stil voordat er kwam te staan: en vol trots presenteren wij… de BRUILOFT live! Waarna Pierre, Annette, Leïto en Eloïse met zijn 4-en door het doek kwamen gesprongen in trouwkleding. Wat een surprise!

Sommige mensen dachten dat ze overdag al getrouwd waren, maar al snel werd iedereen verzocht om naar buiten te gaan waar de trouwambtenaar in een prachtige setting aan het water stond te wachten. Een liefdevolle ceremonie volgde met een volmondig “Ja” van allebei. Daarna was het tijd om te proosten, de felicitaties en het feest kon losbarsten.

Pierre, Annette, Leïto en Eloïse, ik vond het geweldig om deze dag, jullie surprise bruiloft, van zo dichtbij mee te mogen maken. Ik wens jullie heel veel geluk en liefde toe!